Çalışma izni alabilir miyim?
Oturma izni alabilir miyim?
TESTE BAŞLA
DUYURULAR
Tüm duyurular için tıklayınız

Çalışma, Oturum, Vatandaşlık ile Türkiye Vizesi İşlemleri

TÜRKİYE'DE ÇALIŞMA İZNİ, OTURUM İZNİ, TÜRK VATANDAŞLIĞI VE TÜRKİYE VİZESİ İŞLEMLERİ

 

ÇALIŞMA İZNİ

 

Çalışma izni, 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu ile düzenlenmiş olup, Türkiye’de çalışmak isteyen yabancıların sahip olması gereken izin türüdür. Her sene, Türkiye’de bulunan çeşitli sektörler bünyesinde çalışma amacıyla Türkiye’ye milyonlarca yabancı ülke vatandaşı gelmektedir. Ancak istisnai haller dışarıda tutulmak üzere, Türkiye’de çalışmak isteyen yabancılar çalışma izin başvurularını Türkiye içinden yapılacaksa gereken evrakın hazırlanması neticesinde elektronik ortamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na veya Türkiye dışından yapılacaksa Türk Konsolosluklarına yapılmalıdır.

 

4 adet çalışma izni bulunmaktadır:

  1. Süreli Çalışma İzni
  2. Süresiz Çalışma İzni
  3. Bağımsız Çalışma İzni
  4. Turkuaz Kart

 

OTURUM İZNİ

 

Oturum izni, diğer isimleri ile ikamet izni veya ikamet tezkeresi, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu hükümlerinde düzenlenmiş bir kurum olup, Türkiye'de kalmak isteyen yabancıların Türkiye’de kalmak üzere verilen izin belgesini temsil etmektedir. 

Daha önceden Türkiye vizesi almış veya Türkiye vizesinden muaf olan yabancılar eğer Türkiye’de 90 günden çok kalmak istiyorlarsa ikamet tezkeresi almalıdırlar. Başvurular, gereken evrak ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne yapılmaktadır.

 

6 adet ikamet tezkeresi türü bulunmaktadır:

  1. Kısa dönem oturum izni
  2. Aile oturum izni
  3. Öğrenci oturum izni
  4. Uzun dönem oturum izni
  5. İnsani oturum izni
  6. İnsan ticareti mağduru oturum izni

 

TÜRK VATANDAŞLIĞI

 

Türk Vatandaşlığı ve Türk Vatandaşlığının yabancılar tarafından kazanılması ile hükümler 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ve ilgili diğer mevzuat tarafından düzenlenmiştir. İlgili mevzuat dahilinde yabancılar, belirli şartları taşımaları ve belgeleri hazırlamaları halinde Türk Vatandaşlığını kazanabilirler. Türk Vatandaşlığı başvuruları Türkiye’den yapılacaksa valiliğe, Türkiye’den yapılmayacaksa dış temsilciliklere yapılır. Bu başvuruları yabancının kendisi yapacağı gibi, düzenlenecek özel vekâletname ile vekili tarafından da yapılabilmektedir.

 

Türk Vatandaşlığının kazanılması 2 farklı grupta incelenebilir: Doğumla ve Sonradan. 

  1. Doğumla Türk Vatandaşlığı soy bağı ve doğum yerine göre kazanılabilmektedir.
  2. Sonradan Türk Vatandaşlığının kazanılması 3 farklı şekilde olmaktadır. Bunlar;

a. Yetkili Makam Kararı ile Türk Vatandaşlığının Kazanılması:
- Türk Vatandaşlığının genel olarak kazanılması
- Türk Vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması
- Türk Vatandaşlığının yeniden kazanılması
- Türk Vatandaşlığının evlenme yoluyla kazanılması
b. Evlat Edinilerek Türk Vatandaşlığının Kazanılması
c. Seçme Hakkı ile Türk Vatandaşlığının Kazanılması

 

TÜRKİYE VİZESİ

 

Türkiye’nin vize uyguladığı ülke vatandaşlarının, Türkiye’ye gelmeden önce vize almaları gerekmektedir. Türkiye Vizesi gerekli şartlar dahilinde elektronik ortamda İnternet üzerinden E-Vize şeklinde alınabileceği gibi temsilcilikler aracılığıyla da alınabilmektedir.

 

Türkiye Vizesi 4 türe ayrılmıştır:

  1. Türkiye Turistik Vizesi
  2. Türkiye Ticari Vizesi
  3. Türkiye Öğrenci Vizesi
  4. Türkiye Çalışma Vizesi

 

Türkiye’ye oturum izni, çalışma izni, Türkiye Vizesi ve Türk Vatandaşlığına başvuruları en kısa sürede ve en uygun fiyatlarla gerçekleştiriyoruz. Bize ulaşın!